9 Ağustos 2013 Cuma

Belçikalı Genç Mühendis' in Kazakistan Macerası

Güneş Enerjili Bisikletle Belçikadan Kazakistana Kadar Gidecek. 
Rüyalarına  güneş enerjisi ile gitmek; İşte Guillaune Bruyr’un atıldığı tutku dolu yolu; Bu genç Brükselli inşaat mühendisi kendi yaptığıbisikleti ile Haziran 2013 ‘ de orta Asya’ nın bozkırlarını keşfetmek için yola çıktı.
Görsel



GörselBisiklet ve küçük dorsesi ile daha çabuk yol alabilmek için güneşten enerji üretebilen güneş panelleri ile kaplanmış olan araç cesur gencin kasları yardımı ile  ve donanımlı aracı ile 08 ağustos 2013 de Zonguldak sahiline gelmiş. Kozlu sahilinde çadırda konaklayan genç sabah kahvaltısını da sahildeki başıboş köpeklere kaptırmıştır.

GörselDaha önce Atlas ve Sahra çöllerinde Renault 4L arabasıyla bir yarışa katılan Guillaume Bruyr, daha iyisini apma isteğiyle yanıp tutuştu. Kendisini yöre halkından ayıran ön cam olmadan güneş enerjisi ile çalışan bir bisikletle, tamamen çevreye saygılı bir tur yapmak. Her şeyden önce değişik kültürlerle tanımak amacıyla yapılan sportif ve insancıl bir yolculuk. Tutku dolu bir macera isteği olan bu genç Belçikalı’ nın sınırlarını  zorlayarak Brüksel’ den çok uzaklara götürüyor!

3 Tekerlekli güneş enerjisiyle çalışan aracı, arkasında özel tasarım bir treyleri bulunan bisiklet oturma pozisyonu ergonomik olan bu yatay bisiklet hergün 100 km den fazla yol almasını sağlayacak. Bisiklet ve dorsesinin üzerinde bulunan enerji panelleri sağlam, hafif ve etkili. % 50 kas gücü , % 50 güneş enerjisi ile çalışıyor.

Dizayn edilişinden gerçeğe dönene kadar Belçikalı gencin fikri olan araç, Asya bozkırlarını  2 ayda  geçmeye hazır! Brüksel’ den başlayan macera Kazakistan’ ın başkenti Astana’ ya doğru giderken Zonguldak’ a misafir oldu. Aral Denizi 20. Asrın en büyük çevresel felaketlere sahne olan Baykonur Kozmodromu (uzay üssü) 19 ülkeyi kapsan toplam 10.000 km yol katedecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder